INDIVIDUELE MASSAGETHERAPIE

Wat kan massagetherapie voor jou betekenen

Ontspanning is belangrijk om contact te maken met je eigen gevoel. Door massage kun je weer contact maken met je lijf, spanningen en emoties. Hierdoor kun je weer voelen wat je lijf je te vertellen heeft en kun je vaak al veel antwoorden vinden. Je wordt je bewust van jezelf en je keuzes, verlangens enzovoort. Jouw waarheid van dit moment. Hierdoor geef je jezelf de kans om te ontwikkelen.

Massagetherapie is een op zichzelf staande therapie die raakvlakken heeft met haptonomie, vormen van psychotherapie, fysiotherapie en mindfulness.

Door mijn jarenlange ervaring en intuïtieve aanpak heb ik een grote gevoeligheid ontwikkeld in mijn handen. Dit komt het effect van een behandeling ten goede en vaak kan ik aanvullende informatie verstrekken die je verder helpt.

 

Hoe werk ik

Omdat ieder mens anders is stem ik de behandeling af op wat jij nodig hebt. Dat kunnen verschillende vormen van massage en craniosacrale technieken, gesprekken, visualisaties, individuele opstellingen en ontspannings- en/of ademhalingsoefeningen zijn.

Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Samen stellen we vast hoe en waar we mee gaan werken. De behandelingen bestaan uit een voorgesprek, de behandeling en een kort nagesprek waarin je ervaringen worden besproken.

Lichaamsbewustwording is een proces dat op gang kan komen. Het duurt meestal even om (weer) contact met je lijf op te bouwen. Samen zoeken we naar wat voor jou werkt.
Het komt voor dat mensen daarna voor “onderhoud” terugkomen.

Technieken die ik gebruik zijn: klassieke massage, energetische massage, voetreflexzone massage en bindweefselmassage, holistic pulsing en craniosacrale technieken.

 

Tarief

  • Tarief Massagetherapie is 67,50 euro per uur. Voor kinderen is een afspraak van een half uur vaak voldoende.
  • Afspraken dienen bij verhindering minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd, anders ben ik genoodzaakt het consult in rekening te brengen.
  • Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en je eigen risico wordt niet aangesproken.

 

Vergoeding door ziektekostenverzekering

Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten en ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.
Mijn behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door veel aanvullende ziektekostenverzekeringen.  Bekijk je eigen polis of het actuele overzicht op de website van de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten LVNT.

Ook ben ik bij het SCAG aangesloten en voldoe daarmee aan de voorschriften van de WKKGZ. Heeft u een gerede klacht neem dan in eerste instantie contact op met mij.

 

 

 

 

Klanten leggen uit wat massagetherapie voor hen betekent:

“Ik wil het zo omschrijven, massagetherapie zorgt er voor mij voor dat zowel mijn gevoels- als mijn rationele kant van mijn lijf met elkaar in balans zijn.

Ben ik te druk dan kan het wel eens zo zijn dat bij mij de rationele kant de boventoon gaat voeren. Ik word dan knorrig en kortaf voor mijn omgeving. En heb zelf het gevoel dan ik dan hard moet werken om de dingen voor elkaar te krijgen.

Andersom kan het zo zijn dat je in extreme situaties terecht kan komen zoals bij overlijden of een andere levensbepalende gebeurtenis.
Emoties kunnen dan wel erg de boventoon gaan voeren en dan is het fijn om deze emoties in een juist perspectief te plaatsen.
Gek genoeg heeft massagetherapie mij hier erg bij geholpen.

Maar al met al kan ik het als volgt samenvatten, als mijn gevoels en rationele wereld in balans zijn, zit ik fijner in mijn lijf en gaat alles meer vanzelf.”

“Wat doet jouw massagetherapie voor mij. Best moeilijk om onder woorden te brengen.

  • Een spiegel. Je laat mij mijn blinde vlekken zien op een respectvolle manier.
  • Je trekt mij naar mijn gevoel en helpt me om meer te aarden. Hierdoor krijg ik vaak meer ruimte en voel ik me lekkerder. Ik kom meer in mijn hele lichaam te zitten.
  • Ik ben blij met iemand die niet meepraat, maar zegt wat ze ziet en dit onder woorden brengt. Ik krijg voldoende ruimte om te voelen of dit daadwerkelijk klopt met wat er bij mij van binnen leeft.”

Door het invoelend vermogen kan Hanneke precies geven waar mijn lichaam behoefte aan heeft maar kan ze ook de dingen naar boven halen waar ik mee zit.

Door de sessies kan ik weer meer mezelf voelen. Even uit de drukte en tijd voor mezelf.

Door de massage word ik me weer bewust van mijn lichaam en wat die aangeeft door bijv. spanning en pijn.

“Voor lichaam en geest staat er bij Hanneke op de deur…

Nou dat weet ze maar goed waar te maken.

Ik kwam voor schouderklachten en loop er nu al weer 4 jaar …Haar “gouden handen” hielpen me van de klachten af, maar wat een gave heeft deze dame, ze weet de juiste plekken te vinden, ik denk vaak: ik zeg niets, eens kijken of ze het weet te vinden, nou daar hoef je niet lang op te wachten, ze vind ze meteen en dan haar handen en geest erbij en het verdwijnt. Samen met haar ga je in gedachten naar de plek, en het wordt goed zacht, de pijn verzacht/ verdwijnt.
Zit je niet lekker in je vel, dan kun je bij haar goed terecht, samen naar het probleem kijken en bespreken, als je dan naar buiten loopt denk je wat was het weer fijn om te kunnen sparren.

Kortom een echte aanrader voor lichaam en geest !!!!”

“Eerst wil ik je bedanken voor de afgelopen 2 sessies met familieopstellingen. Deze hebben mij erg geholpen om inzicht te krijgen in familiepatronen en de wijze waarop deze mij hebben gevormd, mijn handelen bepalen en de relatie met mijn dierbaren beïnvloeden. Door de opstellingen heb ik nieuwe inzichten gekregen en zijn voor mij belangrijke zaken letterlijk uitgesproken. Dit helpt mij zelf om stevig in mijn kracht te staan en heeft tot positieve veranderingen geleid in mijn gezin en familie. Hierdoor is de onderlinge band versterkt, worden lastige onderwerpen bespreekbaar en worden patronen doorbroken.”

“Ik kom nu acht jaar bij je. Je helpt me wanneer ik door gebeurtenissen in mijn leven uit balans ben geraakt en niet in staat ben om daar op eigen kracht uit te komen. Door met mij te praten en mij te masseren help je mij bij mijn zoektocht naar de oorsprong van het probleem en mogelijke oplossingen. Het belangrijkste daarbij is dat je me weer in verbinding brengt met mijn lichaam en mijn hart. Want daar zit de pijn en daar begint altijd de oplossing. Jouw therapie brengt me in contact met mijn lichaam en met mijn hart. Dat is de kern. Vanuit daar kom ik in balans en kan ik stevig staan en leven en werken vanuit het hart. Dan kan ik de hele wereld weer aan en heb ik veel plezier. Totdat een volgende gebeurtenis mij weer aan het wankelen brengt. Ik vind dan dat ik het zelf moet kunnen oplossen en schakel je hulp in eerste instantie niet in. Inmiddels weet ik beter. Ik kan het niet alleen en dat is geen zwakte. Het is fijn dat ik je dan kan bellen en dat je voor me klaarstaat voor een nieuwe zoektocht naar de kern van het probleem en daarmee de oplossing.”