FAMILIEOPSTELLING

Een familieopstelling geeft inzicht in je vraag

(Familie)opstellingen of systemisch werk is een methode waarbij je helderheid krijgt over een persoonlijk vraagstuk. In een opstelling wordt er gekeken naar wat er nodig is om beweging en balans te creëren en brengt vaak direct een verandering teweeg.

Vaak wordt een familieopstelling in groepen gegeven maar het is ook mogelijk om opstellingen te doen in individuele sessies. Workshops en individuele opstellingen hebben ieder hun eigen waarde. De effectiviteit van beide methodes is even groot.
In individuele opstellingen krijg je alle aandacht, zonder dat er anderen bij aanwezig zijn. Je kunt zelf datum en tijd afspreken.

Hoe werkt het

Bij een familieopstelling stel je onderdelen uit een systeem op, om de samenhang en dat wat blokkeert zichtbaar te maken.

Bij het benoemen van je thema selecteren we diverse aspecten in je vraag. Daarna leg je vloerankers op de grond naar je eigen innerlijk gevoel. Deze vloerankers liggen als representant van een aspect van je vraag. Hierdoor ontstaat er inzicht in wat er nu eigenlijk aan de hand is. Door interventies of uitspraken aangegeven door de begeleider kan de balans weer hersteld worden en kan de liefde weer stromen.

Ook met de methode Het roepen van de ziel kan je jou vraag onderzoeken. Het is een mooie zachte methode om op zielsnivo jou systeem te onderzoeken.

Meer informatie vind je op https://hellingerinstituut.nl/familieopstellingen/