LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Massage therapie helpt je weer te ontspannen 

een massage behandeling helpt bij ontspanning

Ontspanning is belangrijk om contact te maken met je eigen gevoel. Door lichaamsgerichte- of massage therapie kun je weer contact maken met je lijf, spanningen en emoties. Hierdoor kun je weer voelen wat je lijf je te vertellen heeft en kun je tot nieuwe inzichten komen waardoor er andere mogelijkheden ontstaan. Je wordt je bewust van jezelf en je keuzes, verlangens en behoeftes. Hierdoor geef je jezelf de kans om te ontwikkelen.

Lichaamsgerichte of massage therapie is een op zichzelf staande therapie die raakvlakken heeft met haptonomie, vormen van psychotherapie, fysiotherapie en mindfulness.

Door mijn jarenlange ervaring en intuïtieve aanpak heb ik een grote gevoeligheid ontwikkeld in mijn handen. Dit komt het effect van een behandeling ten goede en vaak kan ik aanvullende informatie verstrekken die je verder helpt.

Omdat ieder mens anders is stem ik de behandeling af op wat jij nodig hebt. Dat kunnen verschillende vormen van massage (op de huid of door de kleding heen) en cranio technieken, energetisch lichaamswerk, visualisaties, individuele opstellingen en ontspannings- en/of ademhalingsoefeningen.

Je leert weer te communiceren met je lijf. Dit is een natuurlijk proces wat we allemaal kunnen, maar wat we allemaal niet meer gewend zijn. We worden van kinds af aan gevraagd met ons hoofd te werken (school, werk). Lichaamsbewustwording is een proces dat op gang kan komen. Het duurt meestal even om (weer) contact met je lijf op te bouwen. Samen zoeken we naar wat voor jou werkt.

Hier vind je een artikel hoe massage therapie helpt bij depressie 

Bel of mail voor een afspraak