ROEPEN VAN DE ZIEL

Systemisch werk via het lichaam

Het roepen van de ziel is een prachtige methode om op zielsnivo te voelen wat het lichaam wil laten zien. Liggend op de massagetafel (met kleding aan en onder een dekentje) onderzoeken we wat jouw lijf je wil vertellen. Met behulp van een zachte, ondersteunende aanraking kijken we hoe jij je lichaam bewoont en naar waar het bijvoorbeeld leeg, koud of gespannen voelt. Die delen zijn dan onbewoond en moeilijk om contact mee te maken. Je kunt moeilijk aanwezig zijn in je lichaam, wat invloed kan hebben op jouw fysieke functioneren en je emotioneel welbevinden.het roepen van de ziel

Door ook in het systemisch veld te kijken kan de oorsprong van de spanning worden ontdekt, waarna hij kan worden losgelaten. Situaties die je hebt meegemaakt en je niet goed hebt kunnen verwerken, hebben effect op het lichaam en worden daar opgeslagen. 

Echte aandacht voor dat wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, geeft ruimte om dat wat zich aandient liefdevol en met compassie tegemoet te treden. Aanraken vanuit deze intentie is helend en verbonden met het hart, het orgaan van liefdevolle aandacht. Het hart dat ook verbonden is met de ziel en het grote veld. Via het hart kun je je ziel uitnodigen zich welkom te voelen in het lichaam.

De methode het roepen van de ziel is ontwikkeld door Connie van der Arend en zij heeft er een prachtig boek over geschreven.

Wil je deze manier van werken eens ervaren bel of mail voor een afspraak